Lancel Kozijnen

Lees meer over onze kozijnenfabriek

Z

Telefonisch perfect bereikbaar

Z

Meedenken richting beste oplossing

Z

Eigen showroom en fabriek

kozijnen fabriek Nederland

Geschiedenis van Lancel

Lancel Kozijnen is in 2019 opgericht als dochteronderneming van Lancel Timmerfabriek.

Lancel Timmerfabriek zag in 1979 het daglicht vanuit de visie en ambitie van Dhr. Wim Lancel. De hoofdactiviteit van zijn timmerfabriek was het leveren van hoogwaardige houten kozijnen, in grote aantallen, aan projectontwikkelaars en bouwbedrijven.

In 1995 heeft Bart Lancel de timmerfabriek overgenomen van zijn vader. Bart heeft er na de overname voor gekozen om naast de grote projectontwikkelaars ook een andere markt aan te boren. De markt van renovatieprojecten.

Dit bleek strategisch een goede zet. Want vandaag de dag draait Lancel Timmerfabriek nog steeds grote aantallen en op volle toeren. 

kozijnen fabriek hout

Afdelingen binnen de kozijnen fabriek

Onze raamkozijnen zijn van duurzaam gekapt hout en zijn standaard voorzien van SKG** / Politiekeurmerk hang en sluitwerk. Het HOUT100% zekerheidsnummer en zekerheidscertificaat dat u ontvangt bij uw aankoop, biedt u garantie op levering en kwaliteit.

Machinale-afdeling

Op de Machinale wordt het hout ontvangen. De zagerij kort te balken af waarna ze vierkant geschaafd aangeleverd worden bij de CNC. Deze computergestuurde machine leest de opdrachtspecificatie op van een barcode, zodat diverse frezen en boren nauwgezet starten met de eerste bewerkingen.

Voormontage-afdeling

Vanuit de Machinale komen de grof voorbewerkte kozijn-, raam- of deur onderdelen aan bij de voormontage. Een persbank pers de losse onderdelen samen tot een solide geheel. Opschuren en alles controleren op eventuele oneffenheden zijn hier de laatste stadia en meteen het voorportaal richting de spuiterij.

Spuiterij-afdeling

Wanneer de goedgekeurde kozijnen, ramen en deuren in de spuiterij arriveren, word alles voorzien van minimaal 2 lagen grondverf en 1 laag voorlak. Deze laatste laklaag beschermd 18 maanden tegen weer en wind, alvorens er alsnog afgelakt moet worden. Ook is het natuurlijk mogelijk dat de kozijnen direct afgelakt worden in de gewenste kleur. In deze laatste laklaag zijn de kozijnen dan jarenlang beschermd tegen onze Nederlandse weersinvloeden.

Afmontage-afdeling

Van de spuiterij komende producten aan in de afmontage. Hier monteren we de ramen en de deuren in de kozijnen. Plaatsen we indien gewenst direct het juiste type glas en de glaslatten, het SKG / Politiekeurmerk hang- en sluitwerk, en maken we de kozijnen gereed voor transport.

Lancel

“Meewerken, het goede voorbeeld geven, samenwerken en voor elkaar zorgen, is iets dat mijn vader me echt wel heeft bijgebracht. Dit heb ik me altijd goed voor ogen gehouden. En als ik dan een keer in tijden van drukte of stress hiervan af lijk te wijken, is het mijn vrouw Natascha die zorgt dat ik de waarden en normen van ons familiebedrijf niet verloochen. Deze ogenschijnlijke vanzelfsprekendheid zorgt er voor dat sommige collega’s hier al tientallen jaren met veel plezier werken. Nu wil ik zeker niet zeggen dat het hier altijd rozengeur en maneschijn is, want wij kennen zeker ook tegenspoed en teleurstellingen. Maar ik kan met recht zeggen dat we die tot nu toe steeds trotseren als één team, en daar ben ik echt ontzettend trots op.”

Bart Lancel – Directeur Lancel Timmerfabriek / Lancel Kozijnen

Lancel beeldmerk

houten kozijnen fabriek

Geen kozijnen zonder onze trouwe medewerkers

Zonder de dagelijkse inspanningen en motivatie van team, komen er geen kozijnen van de band en is er dus helemaal geen Lancel Timmerfabriek en Lancel Kozijnen. Iets dat Bart Lancel zich meer dan beseft.